Apartman Vergi Numarası

Apartmanların Vergi Numarası Alması Zorunlu Mu?

Vergi numarası, herhangi bir işletmenin ödemesi gereken vergilerde kullanılan numaralara verilen isimdir. Bu numara, resmi olarak vergi ödenmesi halinde alınmalıdır. Apartman ya da sitelerde çalışanları olması, akla apartmanların vergi numarası alması zorunlu mu? sorusunu getiriyor. Bu sorunun cevabını vermek için apartmanda görev yapan çalışanların dikkate alınması gerekir.

Apartmanların Vergi Numarası Alması Zorunlu Mu?

Apartman ya da sitelerde sadece bir adet bina görevlisi olması halinde vergi numarası alınması gerekmez. Bu durumda meskenlerin herhangi bir vergi ödemesi gerekmez. Bu da vergi numarası olma zorunluluğuna neden olmaz. Ancak birden fazla çalışanın olduğu durumlarda ya da stopaj, gelir vergisi kesintilerinin yapılması gerektiğinde vergi numarası alınması gerekir.
Apartmanlara vergi numarası alınması için başvuru dilekçe ile yapılır. Bu dilekçe binanın bağlı olduğu vergi dairesine yapılır. Aşağıda örnek olarak verdiğimiz taslakta yer alan boş alanları kendi bilgileriniz ile doldurup dilekçenizi verebilirsiniz. Bu dilekçeyi düzenleme ve vergi numarası alma sorumluluğu apartman yönetimine aittir.

..................... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
İlimiz / İlçemiz ............................................ Adresinde bulunan apartman ve dükkân sakinleri olarak, apartmanımıza yönetici olarak ................................. seçtik. Apartmanımıza vergi numarası almak, gerekli defterleri yaptırmak ve kararlar almak için oy çokluğu ile yönetici ...................... görevlendirdik. Bu tutanak oy çokluğu ile ...../....../.......... Tarihinde imza altına alınmıştır. Gerekli mercilere verilmek üzere iki nüsha düzenlenmiştir. ...../....../..........

Bu dilekçe ya da benzer şekilde bir taslak ile başka dilekçe hazırlanabilir. Dilekçeye ek olarak tüm kat maliklerinin isim, soy isim ve imzalarının da yer aldığı ek belgeye gerek vardır. Dilekçeye ek olarak oy kullanma hakkına sahip olan daire sahiplerinin kendi imzalarının olması vergi numarası alınmasını onaylamak anlamındadır.

Apartman için vergi numarası başvurusundan önce yönetimde oy birliği ile karar alınması gerekir. Oy birliği ile alınan karar sonrasında karar belgesi notere onaylatılır. Bu onay da dilekçe verilirken ek olarak dosyaya konulmalıdır. Dilekçe sonucuna göre vergi dairesinden numara alınır. Alınan bu numara ile ödenmesi gereken vergiler takip edilebilir. Vergi ödemelerinde ya da vergi dairesi işlemlerinde bu numaranın bulunması ve kullanılması gereklidir.

Sosyal Medya 'da Paylaş


Benzer Yazılar